Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πήγαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν και παραλίγο να καούν 4 άστεγοι στα Χανιά... (Όταν σε μια πολιτεία δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει, δεν..., δεν..., να εξασφαλίσει στέγη για κάθε πολίτη, τότε σ' αυτή την πολιτεία και οι δημοτικές της αρχές και εξουσίες, και οι κυβερνήσεις της έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ οικτρά... Είναι επιπλέον ΝΤΡΟΠΗ για τα Χανιά, οι ξενοδόχοι των οποίων μπορούν να φιλοξενούν (και να εισπράττουν βέβαια...) χιλιάδες των χιλιάδων τουρίστες να μη ...μπορούν να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι σ' ένα δωμάτιο με ζεστασιά στους ανθρώπους αυτούς... Το τι κάνει επίσης η εκεί Εκκλησία, είναι κι αυτό απορίας άξιον.. 
Δ.Τζ.)

  Η είδηση από τον "Αγώνα της Κρήτης"    

Με το κρύο να είναι τσουχτερό και τα σχέδια για δημιουργία νυκτερινού καταφυγίου με διευρυμένες αρμοδιότητες να υπάρχουν μεν, αλλά δίχως να έχει λειτουργήσει ακόμα, πολλοί είναι οι άστεγοι της πόλης μας που ψάχνουν τρόπους να ζεσταθούν για να μη πεθάνουν από το κρύο.

Αυτή φαίνεται ότι ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε ημιτελής οικοδομή, στην οδό Μανουσογιαννάκηδων στο Φράγκικο Χανίων.
Οι τέσσερις άνθρωποι που έμεναν εντός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων με αναπνευστικά προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο βρίσκουν καταφύγιο και άλλοι άστεγοι ενώ αιτία της φωτιάς, ήταν αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης.
Να σημειώσουμε ότι στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής που έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο πριν δημιουργηθει κίνδυνος για άλλα κτίρια.
Τα παράπονά τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου σημειώνοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται τόσο για αυτούς αλλά και για την ίδια την ασφάλεια των άστεγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου