Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Άστεγοι συνελήφθησαν γιατί… ήταν άστεγοι

Στη σύλληψη αστέγων στην εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία την Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Τούμπας- Τριανδρίας- με τη συμμετοχή κοινωνικής λειτουργού και συνεργείου καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης-  προχώρησαν στη σύλληψη 4 ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας. Οι ίδιες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως τα άτομα αυτά «είχαν εναποθέσει διάφορα αντικείμενα τα οποία ήταν ρυπαρά- στρώματα ύπνου, είδη οικιακής χρήσης, τελάρα κλπ- , τα οποία δύνανται να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών».
Οι 4 άστεγοι μετά τη σύλληψή τους πέρασαν από εισαγγελέα, η υπόθεσή τους αναβλήθηκε για τις 23 Φεβρουαρίου και οι ίδιοι αφέθησαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν στο stokokkino.gr κάτοικοι της περιοχής, οι άνθρωποι που είχαν βρει εδώ και ένα διάστημα που ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άσχημος «καταφύγιο» στον προαύλιο χώρο της συγκεκριμένης εκκλησίας, είχαν τα πράγματά τους τακτοποιημένα και ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί. Μάλιστα, είχαν γνωριστεί με άτομα της γειτονιάς, οι οποίοι τους πρόσφεραν καθημερινά ζεστά ροφήματα και φαγητό.
Όπως περιγράφουν, η αστυνομική επιχείρηση αναστάτωσε ιδιαίτερα τους άστεγους οι οποίοι έχουν διασκορπιστεί εκφράζοντας φόβους πως μπορεί να επαναληφθεί.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι γνωστό πως προέκυψε η εν λόγω αστυνομική επιχείρηση, εάν δηλαδή υπήρξε σχετική καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση, η σύλληψη αστέγων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα, όπως αυτό που βιώνουν συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο.
_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου