Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κακοκαιρία χωρίς τέλος - ούτε ένας άνθρωπος στους δρόμους, πλατείες και σκαλοπάτια

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη
28 Ιανουαρίου 2012 Ελλάδα


Παρατεταμένο και πολύ σφοδρό θα είναι το κύμα κακοκαιρίας που άρχισε ήδη να πλήττει την Ελλάδα. Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, ενώ περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται από την Πέμπτη.
«Τυπική χειμωνιάτικη περίπτωση» χαρακτηρίζει τις μεταβολές του καιρού ο καθηγητής του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Είναι φυσικό να βλέπουμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα κάθε τρία με πέντε χρόνια», επισημαίνει.
Την πιθανότητα να εκδηλωθούν σφοδρές χιονοπτώσεις από την ερχόμενη Πέμπτη επισημαίνει ο διευθυντής Κλιματολογίας της ΕΜΥ, Νίκος Καραταράκης.

«Η επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά είναι πιθανό να φέρει πολλά χιόνια. Η επιδείνωση θα γίνει αισθητή αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μετά θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας όλη την ηπειρωτική χώρα», επισημαίνει.

Ο ίδιος διαπιστώνει μια αυξημένη συχνότητα καιρικών φαινομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα.«Είναι τέτοια η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, που ευνοεί τις συνεχείς διελεύσεις αυτών των διαταραχών που επηρεάζουν και τη χώρα μας. Τα συνεχόμενα αυτά συστήματα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, αλλά δεν είναι ακραία», εξηγεί.
Ο ίδιος προσθέτει ότι θα πρέπει να παρατηρηθεί η αλληλουχία των φαινομένων για πολλά χρόνια για να συμπεράνουμε πού οφείλεται αυτή η πυκνότητά τους.
Για εκείνους που περίμεναν να χαρούν Αλκυονίδες ημέρες τον Ιανουάριο, ο κ. Καραταράκης διευκρινίζει: «Στην πραγματικότητα, οι Αλκυονίδες ημέρες είναι φαινόμενο που εμφανίζεται από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, παρόλο που έχει συνδεθεί στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου ως φαινόμενο του Ιανουαρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου