Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργία κέντρων διανυκτέρευσης αστέγων προτείνει η Φώφη Γεννηματά




Την υλοποίηση κοινού προγράμματος, από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας, προκειμένου να δημιουργηθούν Κέντρα Διανυκτέρευσης Αστέγων στους δήμους της Αττικής- και όχι μόνο- προτείνει η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη η ίδια, μιλώντας για την πρωτοβουλία της στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ήδη, επιστολή για την προστασία αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες έχει αποστείλει προς τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο γγ Πρόνοιας, Γ. Κατριβάνος, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή.


Οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν υπάρχουσες δομές και να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους όπου θα βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι. Στους αστέγους θα προσφέρεται, πέρα από τη διανυκτέρευση, τροφή, υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη.


Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η έννοια της διανυκτέρευσης δεν είναι τυχαία, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδρύματα, αλλά να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους αστέγους και να τους προτρέψουμε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

  ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ  

ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! και πάλι χα! χα! κα Γεννηματά αυτό το σύστημα υπηρετείτε της εξαθλίωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.... και με τα χαράτσια της κυβέρνησής σας ετοιμάζετε και άλλες στρατιές αστέγων.... μας συγχωρείτε αλλά δεν πιστεύουμε σε καμιά ευαισθησία ούτε δική σας αλλά ούτε των άλλων τερατόμορφων κυβερνώντων που με τα απάνθρωπα νομοσχέδια ξεσχίζουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς (άγνωστη λέξη για σας τους σοσιαληστές και άρπαγες του ιδρώτα και των αγώνων για εργασιακά δικαιώματα).
* * *
* Και για του λόγου του αληθές δημοσιεύουμε την είδηση:



ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Με 5.856,08 μηνιαίως ή το ποσό των 70.272,96 ευρώ ετησίως αμείβονται σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι πρόεδροι των ΔΕΚΟ. Τα στοιχεία αυτά απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, μετά από αίτημα της βουλευτή, Εύας Καϊλή.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου