Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson

.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει τους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ /Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα βράδια της 22ας, 23ης και 24ης Δεκεμβρίου 2017, κατά τα οποία επικρατούσαν συνθήκες αυξημένου ψύχους, κινητοποίησε το ανθρώπινο επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη και φροντίδα σε αστέγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, κινητά κλιμάκια αποτελούμενα από Κοινωνικό Λειτουργό του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ., ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της δράσης, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και οδηγό της Δ/νσης Αυτοκινήτων του Ε.Ε.Σ. διένειμαν στους αστέγους υλικό πρώτης ανάγκης που περιελάμβανε:
- δέμα, το οποίο περιείχε μπισκότα, σοκοφρέτες, κρουασάν σοκολάτας, χυμό φρούτων, πακέτο στιγμιαίου καφέ, τσάι σε μπουκάλι 0,5 lt, εμφιαλωμένο νερό 0,5 lt και μαντηλάκια υγιεινής (μωρομάντηλα)
- sleeping bags και κουβέρτες
- ζεστό φαγητό
- ζεστό ρόφημα (τσάι)   
- ιματισμό  
Συνολικά, εξυπηρετήθηκαν 143 άστεγοι, Έλληνες και αλλοδαποί, στις περιοχές πέριξ της Πειραιώς, στις πλατείες Κουμουνδούρου και Αγίου Γεωργίου, στις γέφυρες Ρουφ και Αχιλλέως, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στη Μητροπόλεως, στη Σταδίου και στους παράδρομους αυτών.
Οι άστεγοι ενημερώθηκαν επίσης από τα μέλη των κλιμακίων για τους θερμαινόμενους χώρους που διέθετε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Η δράση, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τις νύχτες που παρουσιάζεται αυξημένο ψύχος.

______________
http://www.amna.gr/health/article/217112/O-Ellinikos-Eruthros-Stauros-upostirizei-tous-astegous-sto-kentro-tis-Athinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου