Άστεγος.gr... Άνεργος.... Ανασφάλιστος.... Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς στέγη... χωρίς εργασία..... χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με τις σοσια-ληστρικές και τελευταία συριζέικες πολιτικές συνεπικουρούμενες από έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό.... Φωτογραφία: Herni Cartier Bresson
.......................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

****


“Ηomo hominis lupus” - o άνθρωπος λύκος για τον συνάνθρωπό του

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Η άστεγη που συγκινεί: Διαβάζει τα μαθήματά της μέσα στην καταιγίδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μία 8χρονη μαθήτρια που ζει στον δρόμο μαζί με την μητέρα και την μικρότερη αδερφή της εμφανίζεται σε βίντεο να προσπαθεί να προφυλαχθεί από την βροχή προκειμένου να… μελετήσει!
Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τράβηξε το επίμαχο βίντεο, η μικρή Έλεν Ντόλφο, δίνει αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις σχολικές της υποχρεώσεις, ενώ η ίδια δήλωσε αποφασισμένη να τελειώσει το σχολείο ώστε να μπορέσει να βρει μία αξιοπρεπή δουλειά και να έχει ένα καλύτερο μέλλον.
Πλέον, μοναδική παρηγοριά της μικρής Έλεν είναι τα μαθήματά της, τα οποία φροντίζει να μελετά ανελλιπώς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς συμπολίτες της οικογένειας, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν την οικογένεια της μικρής ώστε να βρει ένα σπίτι.


00:00
00:51

https://www.eleftherostypos.gr/diafora/272615-i-astegi-pou-sygkinei-diavazei-ta-mathimata-tis-mesa-stin-kataigida/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου